Εντεταλμένος Σύμβουλος

Φίλε συνδημότη, φίλη συνδημότισσα,

Από τις πρώτες μας προτεραιότητες την πενταετία 2014-2019, ήταν η ίδρυση της Δομής της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω. Η νέας αυτή δομή δημιουργήθηκε από τη νέα δημοτική αρχή, κυριολεκτικά από το μηδέν και έδωσε θετικά δείγματα γραφής με τις παρεμβάσεις της στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, στο μεταναστευτικό αλλά και στον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω.

Στα χρόνια που πέρασαν, η Πολιτική Προστασία απέκτησε νέο και σύγχρονο εξοπλισμό, νέα οχήματα, αλλά και ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο που της επιτρέπει να επικοινωνεί και να συντονίζει όλες τις υπηρεσίες, τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες.

Στα πλαίσια λοιπόν της συνεχούς ανάπτυξης αυτής της δομής, σας καλωσορίζω στη νέα ιστοσελίδα και εφαρμογή της Πολιτικής Προστασίας.

Η ιστοσελίδα αυτή υλοποιεί τριπλό σκοπό:

  1. τους δημότες, τόσο με γραφιστικό υλικό, όσο και με βίντεο για το πως πρέπει να αντιδρούν σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
  2. Μπορεί να εγκατασταθεί ως εφαρμογή σε κάθε κινητό τηλέφωνο ή ακόμα και σε υπολογιστή, ώστε να εμφανίζει στους δημότες ειδοποιήσεις για κάθε έκτακτο φαινόμενο.
  3. τις δράσεις τις Πολιτικής Προστασίας αλλά και των εθελοντών στο ευρύ κοινό.

Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των δημοτών είναι ύψιστη προτεραιότητα για το Δήμο Κω και ως εκ τούτο θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη Δομή Πολιτικής Προστασίας, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο.

 

 

O Yπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας
του Δήμου Κω

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος

Μαραγκός Σεβαστιανός