Ένα νέο και σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα απέκτησε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κω

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018
Ένα νέο και σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα απέκτησε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κω

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη παραλαβή του νέου και σύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος της Δομής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, παρουσία του Δημάρχου Κω κ. Κυρίτση, του Αντιδημάρχου κ. Γερασκλή, του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κ. Μαραγκού, του Υπεύθυνου Ανάπτυξης του Τομέα Εθελοντών κ. Γιωργαλλή, στελεχών της πολιτικής προστασίας και εθελοντών.

Η προμήθεια του νέου οχήματος εντάσσεται στο πρόγραμμα ενίσχυσης του εξοπλισμού της Δομής Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι το 2014 δεν υπήρχε τίποτα, δεν υπήρχε Δομή Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Κω. Η νέας αυτή δομή δημιουργήθηκε από τη νέα δημοτική αρχή, κυριολεκτικά από το μηδέν και έδωσε θετικά δείγματα γραφής με τις παρεμβάσεις της στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, στο μεταναστευτικό αλλά και στον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω. Η Δομή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω έχει επίσης ενισχυθεί με νέες στολές, υλικό πυρασφάλειας και ασυρμάτους.

Διαθέτει επιχειρησιακό σχέδιο που της επιτρέπει να επικοινωνεί και να συντονίζει όλες τις υπηρεσίες, τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες. Το σχέδιο αυτό εφαρμόστηκε στις δύο πυρκαγιές αλλά και στο σεισμό της 21ης Ιουλίου.

Λειτουργούν πρωτόκολλα που αφορούν στην αντιμετώπιση φαινομένων όπως πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες στα οποία καθορίζονται οι υποχρεώσεις και οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν όλες οι υπηρεσίες, οι φορείς και οι εθελοντικές ομάδες για την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων. Η Δομή Πολιτικής Προστασίας οργανώνει και συμμετέχει σε ειδικές ασκήσεις οι οποίες διεξάγονται όλο το χρόνο. Ο Δήμος Κω μιλά με έργα και πράξεις.